TIPS VAN 2 ONERVAREN REIZIGERS IN EEN VER LAND !!!!!!

 

Wij willen diegene die het interessant vinden nog wat tips meegeven als je in een ander land rondreist dan de kikkerlandjes in Europa. De tips die je hier kunt vinden zijn dingen waar wij hier tegen aan zijn gelopen en waar je een beetje rekening mee moet houden.

* De eerste en tevens allerbelangrijkste tip is dat je je niet druk moet maken wat betreft tijd en afspraken die je met mensen in Azie maakt. Het beste is gewoon je horloge thuis laten en op de stand van de zon afgaan, haha. Echt waar, als ze hier zeggen om 08.30 uur pikken we je op, wordt het altijd een uur later. Zeggen ze dat de rit 6 uur duurt........ 7,8,9 uur later arriveer je op de plaats van bestemming. Je leert ermee omgaan.

* Als je een verre rit gaat maken met de bus, zorg dan dat je niet teveel naar achteren gaat zitten, hier vang je alle schokken op van een bus waar bijna nooit goede schokbrekers onder zitten. Probeer bij een raam te zitten die open kan en gordijntjes heeft. Als je met de trein gaat of boot neem dan altijd een opblaaskussentje mee. Is best wel comfortabel op een houten bankje en kan later nog gebruikt worden als hoofdkussen.

* Probeer niet altijd een kamer te boeken op internet. Je komt bijna altijd bedrogen uit als je de kamer in het echt ziet. Als je wat later aankomt boek dan voor een nacht en ga dan op zoek naar een leuk guesthouse of hotel wat je zeker een duit kan schelen. Afdingen op een kamer is heel normaal, vooral op airco-rooms. Een mooi hotel is niet altijd een "schoon" hotel, dit kunnen wij beamen??? Het is niet gewoon dat elk hotel of guesthouse elke dag je kamer schoonmaakt of 2 schone handdoeken neerlegt. Hier kun je gewoon om vragen. Als jij niet zelf komt komen zij ook niet.

* Misschien wel een onnodige tip, maar zorg dat je altijd wc-papier en verfrissingsdoekjes bij je hebt, everywhere you go!!!!!!! Op veel  plaatsen is gewoonweg geen papier of je moet het kopen. Maak op een eurostyle toilet altijd de bril schoon en doe op een Franse startblok je  broek uit en hang hem op het haakje.

* Kijk altijd buiten op de prijslijst van het menu. Dit is heel normaal in Azie.

* Houd rekening met geluidsoverlast. Kijk eerst even of er naast je hotel geen bouwput is en probeer een beetje achterin een hotel te zitten,      scheelt je veel slaap.

* Zorg dat je tasje altijd voor je buik hangt zodat ze deze niet van je schouder aftrekken. (ervaring)

* Ga er niet altijd vanuit dat iedereen het goed met je voor heeft. Er lopen altijd aasgieren rond die op jou bezittingen uit zijn.

*  ................ verder moet je gewoon genieten en niet teveel nadenken!!!!!!