21 JUNI EN TOEN WAREN WE WEER THUIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

HOI ALLEMAAL.

ZOALS JULLIE INMIDDELS ALLEMAAL HEBBEN KUNNEN LEZEN, IS ONZE LAATSTE TRIP NAAR CUBA ANDERS VERLOPEN DAN WE ZELF VOORGESTELD HADDEN. PRACHTIGE EERSTE 2 WEKEN IN HAVANA, VINALES, TRINIDAD EN SANTA CLARA. DAARNA " HET GEBEUREN" IN HAVANA, WAT ACHTERAF EEN ZEER GROTE EMOTIONELE IMPACT OP ONS HEEFT GEHAD.

ONZE EERSTE 14 DAGEN HADDEN ONS ZOVEEL PLEZIER GEBRACHT. DE NATUURLIJKE OMGEVING VAN VINALES MET DE 4 UUR DURENDE PAARDRIJTOCHT EN 2 1/2 UUR OP CHINESE MOUNTAINBIKE CROSSCOUNTRY. TRINIDAD, IN CASA BOMBINO WAAR ALLES TOTALA POSSIBLE WAS MAAR EEN 3 DAAGSE TROPISCHE REGENBUI ONS BINNENHIELD. SANTA CLARA MET ZIJN CHE GUEVARA MUSEUM EN HET MAUSOLEUM WAT ZEER INDRUKWEKKEND WAS. MAAR ZEKER TOCH OOK HAVANA MET ZIJN OUDE COLONIALE GEBOUWEN, ZIJN 50 ER JAREN AMERIKAANSE OLDTIMERS MET EEN LADA-MOTOR ONDER DE KAP. IN EEN WOORD FANTASTISCH!!!!! WE HADDEN ECHT NIET VERWACHT ZOVEEL SCHOON EN PRACHT AAN TE TREFFEN IN HET LAND, DAT WE ALLEEN MAAR KENNEN VAN DE TV EN DE ANTI-CUBAANSE PROPAGANDA VAN DE "BUSH ADMINISTRATION". COMMUNISME/SOCIALISME???????????????????????? WIJ ZAGEN HET NIET IN DE EERSTE WEKEN, TOTDAT...................... JULLIE KENNEN DE HAVANA-STORY NU WEL. EEN TASJESROOF OP ZICH KAN AL HEEL AANGRIJPEND ZIJN, MAAR DE DAAROP VOLGENDE NACHT OP HET POLITIEBURO EN ONZE VLUCHT VIS DE ACHTERDEUR S'MORGENS, VANUIT HAVANA, HEBBEN ONS TOCH MEER AANGEGREPEN DAN WE DACHTEN.ACHTERAF IS ALLES MAKKELIJK, MAAR IK MAG VAN GELUK SPREKEN DAT DE ACHTERVOLGING VAN DE BEROVER DOOR EEN VAN HAVANA'S MEEST CRIMINELE WIJKEN, NIET MEER GEVOLGEN HEEFT GEHAD. GENOEG MET DE ELLENDE EN NU WEER OVER NAAR DE ORDE VAN DE DAG.

WE WILLEN NOG WEL EEN TIP GEVEN VOOR DEGENE DIE NOG EENS OVERWEGEN OM NAAR CUBA TE GAAN, DON'T GO!!!!! DE RESORTS IN VARADERO, WAT CUBA ZIJN GROOTSTE BRON VAN INKOMSTEN BLIJKT TE ZIJN, HEEFT TOTAAL NIETS MET DIT LAND TE MAKEN. EEN GROTE STRIP VAN ALL-IN HOTELS DIE JE VOOR VEEL MINDER GELD IN TURKIJE OF SPANJE KUNT VINDEN EN WAAR JE STUKKEN BETER TE ETEN KRIJGT. HET IS NATUURLIJK HEEL FLAUW OM CUBA NU MET DE GROND GELIJK TE MAKEN, WANT HET HEEFT OOK ECHT ZIJN CHARMES. SALSAMUZIEK EN DANS, DE RUM EN DE SIGAREN, MAAR ALS HET DAAR VAN AF MOET HANGEN DAN ADVISEREN WE JULLIE OM LEKKER THUIS TE BLIJVEN. NATUURLIJK KAN EEN CRMINELE ACTIVITEIT OVERAL OP DE AARDBOL GEBEUREN, MAARALS ER ZO MAKKELIJK OVER WORDT GEDACHT EN DAT DIT WEL DEGELIJK EEN ZEER GROOT PROBL;EEM IN DIT LAND BLIJKT TE ZIJN, DAN VOELEN WIJ ONS VERPLICHT OM EFFE AAN DE BEL TE RINKELEN EN JULLIE TE WAARSCHUWEN. WIJ HEBBEN GEPROBEERD OM EEN HELEBOEL INFORMATIE TE KRIJGEN VAN DE MENSEN IN DE CASA WAAR WE HEBBEN GELOGEERD, MAAR DIT BLIJKT TOCH MOELIJKER TE ZIJN DAN WE DACHTEN. WE WILDE ECHT WETEN WAT ER ZICH NU AFSPEELT IN CUBA. HELAAS NIETS TOT WEINIG TE WETEN GEKOMEN OMDAT DE MENSEN GEWOONWEG NIETS, OF WEINIG DURVEN TE ZEGGEN. IEDEREEN IS BANG OM MAAR IETS VERKEERD TE ZEGGEN OVER HET "REGIEM CASTRO". HET ZIT ERG DIEP EN VOOR HUN KAN OP ELKE HOEK VAN DE STRAAT WEL EEN SPION VAN HET REGIEM STAAN????? DAT KLINKT MISSCHIEN PARANOIA, MAAR HET IS ECHT VOOR 100% ZO. IK ZIE NU SOMMIGE DENKEN, JA JA PETER EN MONIQUE, JULLIE KUNNEN MAKKELIJK LULLEN WANT NA DIE BEROVING ZIEN JULLIE HEEL CUBA NEGATIEF. OK, MISSCHIEN IS DAT OOK WEL EEN BEETJE ZO, MAAR NA EEN EERLIJK GESPREK MET ONZE CSASA-EIGENARESSE IN HAVANA, DIE ACTRICE EN TONEELSPEELSTER WAS EN DUS TOCH WEL EEN BEETJE BIJ DE TIJD ZOU MOETEN ZIJN, IS ONS ALLES HEEL DUIDELIJK GEWORDEN OVER HET "MOOIE CUBA". (vraag ons er eens naar) PUNT UIT.

DAN HET GROTE MOMENT VAN THUISKOMEN!!!!! HEERLIJK, NA TOCH 10 MAANDEN GENOTEN TE HEBBEN ALL OVER THE WORLD. WANT WE HEBBEN ECHT HEEL ERG GENOTEN EN MET NAME VAN ELKAAR. GELACHEN OM EEN SCHEET, GEHUILD OM ONZE FAMILIE EN VRIENDEN DIE ONS BIJSTONDEN IN MOEILIJKE TIJDEN DIE WE BIJNA NIET HEBBEN GEKEND, HAHAHA.

AL MET AL IS ONS DOEL, OM MET EEN ENKELTJE BANGKOK EN EEN LONELY PLANET VAN ZUID-OOST AZIE EN EEN HELE HOOP PLEZIE, EEN TOCH WEL ZEER GESLAAGDE REIS GEWORDEN. TJA, ZIJN WE VEEL VERANDERT????? HEEFT HET VEEL GEKOST????? WE KUNNEN NU ZEGGEN, WHO KNOWS???? VERANDERT ZIJN WE ZEKER NIET, MAAR WEL NAAR ELKAAR TOEGEGROEID EN VEEL VAN ELKAAR GELEERD. GELD KOST HET ALTIJD MAAR JE WORDT ER ALLEEN MAAR RIJKER VAN DOOR ALLE ERVARINGEN EN LEUKE MENSEN DIE JE ONTMOET. WIJ WETEN ZEKER DAT WE DE GOEDE KEUZE HEBBEN GEMAAKT EN RADEN IEDEREEN AAN OM HETZELFDE TE DOEN, ALS DE MOGELIJKHEID DAAR IS. NU ZITTEN WE BIJ PETER EN ZUS WEER TE GENIETEN VAN DE HUISELIJKE SFEER DIE WE HET AFGELOPEN JAAR HIER EN DAAR HEBBEN MEEGEPIKT. FAMILIE EN VRIENDEN ZITTEN OP ONS TE WACHTEN(of misschien wel niet, haha)EN DIE ZULLEN WE ZEKER EEN BEZOEKJE BRENGEN. MAAR WEL ALLES OP ZIJN TIJD EN OP Z'N GOED SPAANS, TRANQUILO. DEZE WEEK NOG 4 DAAGJES ROCKWERCHTER EN DAARNA ONS WEER ORIENTEREN OP DE "ECHTE WERELD".

WE WILLEN NOG IEDEREEN BEDANKEN VOOR HET VOLGEN VAN DE SITE EN ZEKER DE EMAILTJES EN BERICHTJES OP HET GASTENBOEK OM ONS EEN HART ONDER DE RIEM TE STEKEN. MUCHOS GRACHIAS!!!!!! SPECIALE DANK VOOR ONZE BAS EN MIJN SCHOONPA PETER DIE THUIS TELKENS VOOR ONS KLAAR STONDEN ALS ER ERGENS OP DE BOL EEN PROBLEEMPJE ZICH VOORDEED WAT VOOR ONS NIET OP TE LOSSEN WAS. ONZE BAS WAS TEVENS DEGENE DIE JULLIE WEKELIJKS VOORZAG VAN ALLE INFO EN FOTO'S OP ONZE SITE. VOOR HUN WAS HET DE GEWOONSTE ZAAK VAN DE WERELD, MAAR VOOR ONS WAS HET EEN GODSGESCHENK.(gaan we toch nog religieus worden, haha.) OOK NOG EEN THANK U VOOR ONZE BELGISCHE VRIENDEN SARA EN MAARTEN, DIE "GEWOON EFFE" AAN MIJN ZIEKENHUISBED STONDEN IN BALI, MAAR NIET WISTEN HOEVEEL PLEZIER ZE ER ONS MEE DEDEN.

 

  WE HOPEN DAT JULLIE NET ZO GENOTEN HEBBEN ALS ONS. BEDANKT ALLEN!!!!!!!!!!

 

 EEN HELE MOOIE AFSLUITER VANDAAG IS DAAROM OOK EEN OUDE ONBEKENDE VOOR VELEN: RICHENEL.

                                                        

            "DANCE AROUND THE WORLD AND LET YOURSELF GO"

                               Wij hebben het gedaan, wie volgt?????????