16 september

 

Hallo allemaal. Hier dan ons eerste verslagje van onze aankomst in Bangkok(BKK).

Eerst nog even terug naar de bewuste vertrekvrijdag. Na een stevig ontbijt werden door de Fanfare van de laatste traan wakker geschud. Piet was met zijn tuba naar de Reeshof gekomen met daar achteraan een gevolg van familie-muzikanten incl. spandoek. Zij kwamen nog even een laatste traan wegpinken. Met gebak en een fles champagne hebben we van iedereen afscheid genomen. Toen was het tijd om naar Dusseldorf te rijden voor het defintieve vertrek naar BKK. Op de luchthaven ook nog afscheid genomen van Pe en Johan die op hun vlucht naar Antalya stonden te wachten. Toeval??????? Om 17.30 uur dan toch maar goodbye van pa, ma Bas, Rees en natuurlijk onze boy Robin. Hij had het minste moeite met het uitzwaaien omdat hij niet kan wachten tot december. Aan boord dan maar.

De vlucht was geen probleem en na 10 uurtjes landen we BKK-airport. Toen we met onze rugzakken naar buiten liepen kregen we meteen een stoeptegel op ons hoofd. Pufpufpuf, waar is de zuurstoftank. Je moet je voorstellen dat BKK op dit moment lijkt op een saunacabine waarin een vrachtwagen staat te ronken. Echt niet normaal meer. We wisten het al van de vorige keer maar toen waren we in de winterperiode en was het klimaat een stuk minder bedrukt. Vlug naar het hotel waar we al om 11 uur in konden checken. Effe douchen en daarna lekker liggen slapen tot 17.00 uur. Omdat ons mooie hotel in Chinatown lag toch maar even te voet er doorheen dachten we???  Dus niet. Het lijkt wel of je keel dichtgeknepen word door de smog die er hangt. Echt niet leuk. Je moet je voorstellen dat er allemaal smalle straatjes zijn waar aan beide zijde alleen maar handel wordt gedreven. Snel een tuktuk gepakt naar het altijd drukke, toeristische, lawaaierige Khao San Road. Wel leuk om even te beginnen in het Benidorm van BKK. Hier beginnen bijna alle backpackers die door Azie reizen hun trip.

Wij blijven nog een dagje in BKK en dan vertrekken we morgen naar Koh Phi Phi eiland. Net geboekt, een busreis van 14 uur, 2 uur op een boot, (Berry Koh Samui) en dan heerlijk op een eiland waar 2 jaar geleden nog een tsunami overheen denderde. Echt wel vakantie dus. Wat!!! niet avontuurlijk. Nee, jullie kennen de film The Beach wel met L.DiCaprio, daar zitten wij dan ook. Jullie zullen op de foto's wel zien hoe snel je een eiland na een vloedgolf weer op kunt bouwen. Het ziet er alweer prachtig uit. Lekker 6 dagen rust als het weer het toelaat.

Gisteren in BKK nog een fikse plens en onweersbui gehad. Moet je ook meegemaakt hebben. Complete overstroming gepaard met flink wat donderslagen. Tja, het is niet altijd goed weer in Thailand.