20 september 2006 ik heb voor mijn verjaardag van ons Monique een staatsgreep gehad!!!!!!!!!

lang zal ik leven, lang zal ik leven, in de gloria. hieperdepiephoera

We zullen eerst maar eens een verslagje doen van ons vertrek via de backdoor van BKK. Let op en huiver.haha Eerst even het volgende, als je door Azie gaat reizen neem dan altijd de tijd. Niks opschieten, vlug vlug, nee nee, RELAXED. SMOOTH. TRANQUILO. Alles gaat hier op zijn gemakje. Houd dat goed in de gaten!!!! Daar gaat ie dan. Vertrokken uit BKK maandagavond om 18.00 uur met de bus naar Surathani om vanuit daar door te reizen naar Krabi om weer met de boot naar Koh Phi-Phi te varen en dan om 19.00 uur op je bedje te liggen. Je zou nu zeggen een uurtje Peer wat klaag je nu. Klagen eg nie, alleen een dagje later. ze zeiden bij de touroperator 14 uur bussen....... 14 Thaise uren bleken er 24 te zijn. Niet erg als je straks de foto van de bus ziet. VIP-coachbus waar elke eredevisie club jaloers op zou zijn. Slapen doe je niet, wij niet in ieder geval. Om 06.00 uur de volgende morgen werden we plotsklaps wakker geschud. Wij dachten een pi(t)sstop, maar we moesten overstappen in een open bak. Iedereen zat al terwijl wij ons koppie thee nog aan het nuttigen waren en Peter op de achterklep moest gaan staan anders zou hij een bus later moeten pakken. Ik heb een half uur als een vuilnisman aan de stang gehangen. ACTIE man, tof. In Krabi aangekomen moesten we nog 3 1/2 uur wachten voor de boot naar Phi-Phi. Lekker even relaxen in de koelte van de Mall(plaatselijke V&D).

De boottocht was te gek. Op het frontdeck lekker van de zon genoten. Knus met 50 man op de grond liggend, heerlijk 1 1/2 uur. Tja, dan Pipi. Iedereen die op Pipi is geweest of heeft gelezen of The Beach heeft gezien heeft een droom dat je in het Nirvana komt. Gelijk afblazen die hap. Wij zijn eens rondgelopen en ik kan je verzekeren dat KPP, KPP niet meer is na de tsunami. Of het ervoor wel was, wij twijfelen zeer. Het lijkt de Spinder wel. Een grote rommel als je achter je hotel verder loopt. Sorry voor de joodse vrienden in onze vriendekring( ????) maar er loopt hier 80% Israelieers rond die volgens ons recht uit de Palestijnse oorlog komt en hier het schijt heeft aan iedereen behalve zichzelf. Pissen waar ze staan, zeer onbeleefd tegen de Thais en voor elk ding wat ze moeten kopen bieden ze een eurocent. Helaas moet ik zeggen, OPROTTEN naar je land. Wij zijn hier onbevooroordeelt naar toe gegaan wat betreft de Issies. Jammer, maar je hoort het in elk land waar ze komen. Er is zelf een cocktail op Kaohsan Road, naar hun genoemt, de Israelian. Een flesje water met 6 rietjes. haha. Genoeg nu.

Pipi is niet wat we zochten als je over idylisch praat. Het heeft zijn mooie kanten er omheen. De ligging en de eilanden zijn te gek, maar als een tsunami-monument het meeste indruk op je maakt moet je gaan. De verjaardag dan. Gisterenavond hebben we om 24.00 uur de pakjes en brieven open gemaakt. We konden niet meer wachten. Als je nu even terugtelt zul je merken dat we dan al 36 uur wakker waren???? Vakantie??? Mafketels. We hebben nog tijd zat om te slapen. De brieven en de tape van Piet hebben een zeer grote indruk op ons gemaakt. WE LOVE YOU ALL !! Janken en nog eens janken toen we ze lazen en de top was het bandje wat Piet ons had meegegeven waar al jullie stemmen op stonden....... Tja wat moeten we er nog aan toevoegen. Jullie zullen het wel begrijpen. Vanavond hebben we lekker aan het strand gegeten en ik heb ons Moniekske een tas kado gedaan??? Goeie vent heeft ze he. Nu gaan we lekker slapen. We blijven tot donderdag hier en dan gaan we naar het Benidorm van Thailand, Phuket. Het Sodom en Gomora. Misschien is het wel heel leuk om er 2 dagen te blijven maar het  is meer om praktische reden want vanuit daar is het gemakkelijk reizen naar alle steden in Thailand. Morgen gaan we met de boot naar de eilandjes om Pipi heen en wat snorkellen. Vrijdagmiddag met de boot naar Phuket en dan...... Chiang Mai-city here we come.